zaterdag 5 oktober 2013

Zaterdag 5 oktober: nog steeds bronst

Zaterdag omstreeks 17.30 uur waren er 18 personen aanwezig waarvan de meeste uit Limburg. Verder een stel uit Zeeland [ze hadden ruim 2 uur gereisd voor de excursie] en 2 personen uit Antwerpen.
Na uitleg over de Edelherten en het Weerterbos kwamen er nog 2 personen bij. Vol goede moed zijn we vertrokken, ik heb uitgelegd dat de bronst op zijn einde loopt en dat we dus geen garantie kunnen geven.
Na flink doorstappen kwamen we in de buurt van de afrastering waar meteen de Exmoorponys zich goed lieten bewonderen. Toen we richting grenskerkmonument liepen hoorden we licht geburl aan de rand van het bos. Daar stond een Edelhert met enkele hindes. Nadat iedereen deze dieren goed had gezien zijn we doorgelopen naar de wildkansel. Daar  zagen we aan de rand van het bos een Edelhert staan met 7 hindes en wat  kalveren. Recht voor de kansel stond een mooi mannelijk dier dat zich goed liet bekijken.
Boven de bomen bleef lange tijd een buizerd rond zweven. Ook de zilverreigers waren druk in de weer. Links en rechts hoorden we steeds geburl.
Iedereen was het er over eens dat ondanks de bronsttijd op zijn einde liep we ontzettend veel geluk hadden en ieder genoot van de mooie dieren. Er werden veel foto’s gemaakt.
Na ongeveer 40 minuten zijn we teruggelopen en had iemand een dode egel op een paal gezet. De kinderen vonden dat erg zielig, maar konden nu wel heel goed het dier bekijken. Terug naar de Daatjeshoeve  werden nog wat paddenstoelen bewonderd. Kortom: een geslaagde excursie.


Peter v.d. Brand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten