dinsdag 4 oktober 2016

Dinsdag 4 oktober: VOLLE BAK

Deze avond was helemaal volgeboekt [foto's Willy Wijnhoven].


Na een inleiding om half zes vertrokken naar de wildtoren. Onderweg diverse wetenswaardigheden over het gebied gespuid. Nu weer volle bak, want op het open terrein voor de grenskerk stond een hert zijn veroverde hinden, snel geteld wel 15 stuks, te bewaken met het nodige geburl. Er werd uitgebreid gefotografeerd. Volgens passanten was bij de toren niets te zien. Dus toch naar de uitkijktoren al was het alleen maar vanwege het mooie landschap ervoor.


Eenmaal op de toren hadden we het zicht op 3 grote herten en twee spitsers. Een van de herten maakte een omtrekkende beweging voor de toren langs naar rechts om dichter bij het plaatshert en de hinden te komen. Op de terugweg voorbij de grenskerk hadden we weer uitgebreid zicht op het plaatshert met zijn roedel en tevens de inmiddels dichterbij gekomen concurrent, die het geburl beantwoorde. Ook werden we iets verder aan het hek nog welkom geheten door de gehele groep Exmoor pony’s.


Terug bij het vertrekpunt werd nog hartelijk bedankt voor de excursie die in zeer goede smaak gevallen was. Heerlijk dat de Daatjeshoeve nog open was, er werd dankbaar en uitgebreid gebruik gemaakt om nog wat te drinken en of te eten na afloop.

Willy Wijnhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten