donderdag 22 september 2011

Donderdag 22 september 17.30 uur


Na een korte inleiding voor de 14 deelnemers bij de Daatjeshoeve richting de Brensbrug vertrokken met 14 deelnemers en bij ij de ingang van de omheining ( wildrooster/ tourniquet ) heb ik een verhaal gehouden over de edelherten (met dank aan Jaap van Baaij). We hoorden hier het burlen; het kwam uit de richting van de uitkijktoren. Onderweg naar de Brensbrug hebben we nog stilgestaan bij wildwissels en pootafdrukken van edelherten.Op het weiland rechts van de Brensbrug was geen hert te bespeuren.We zijn verder gelopen richting de
uitkijktoren, onderweg nog stilgestaan bij diverse interessante zaken, zoals reeënpoortjes, ,jacht en het grenskerkmonument.Bij de uitkijktoren aangekomen stond Toos op het wildrooster bij de ingang ,en jawel hoor, een plaatshert en 12 hindes en kalveren rustend. Je kon ze helaas moeilijk zien, ze lagen achter een rij bomen, Toos vertelde ons dat ze nog 2 herten ( al burlend ) had gezien op het weiland rechts van de uitkijktoren, maar die waren het bos ingelopen.
Na in alle rust de edelherten bekeken te hebben, zijn we terug gelopen naar de Daatjeshoeve.De deelnemers waren zeer enthousiast over wat ze gezien en gehoord hadden.

Jan Broers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten