donderdag 1 oktober 2015

Donderdag 1 oktober: uitdager

Om even na zessen welgemoed, onder een stralend zonnetje, met 23 deelnemers op weg naar de uitkijktoren. Tijdens de uitleg onderweg over het beheer en de daarmee gepaarde gaande veranderingen in het  Weerterbos hoorden wij al af en toe in de verte de herten burlen.
Op de hoek van het hekwerk langs de grensweg  stond, bewonderd door veel toeschouwers, een imposant hert luid te burlen richting het roedel dat bij het kleine vrijstaande bosje rustig in het  gras lag; het plaatshert stond strategisch tussen het roedel en de uitdager opgesteld. Aan de andere kant van het bosje was ook een hert regelmatig aan het burlen.
Onder de hoogspanningsmast achter de uitkijktoren lag het hert met achterliggende kroontak te herkauwen. Op een gegeven moment begon ook deze te burlen en kwam langzaam in beweging richting het roedel.
Op de terugweg begaf het hert, dat zich eerder achter het bosje verscholen, richting het roedel. Het plaatshert kwam direct in actie en rende naar de uitdager toe. Helaas voor ons verdwenen beide herten achter het hoge riet en na eventjes kwam het plaatshert weer tevoorschijn waarna hij weer luid burlde. Van de uitdager was geen spoor meer te bekennen.
Zeer voldaan over het schouwspel togen wij, terwijl  duisternis inviel, daarna terug naar de Daatjeshoeve waar iedereen afscheid nam.


Piet Litjens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten