zaterdag 3 oktober 2015

Zaterdagochtend 3 oktober: beetje mistig

Vanmorgen op pad gegaan met vrij grote groep mensen van heinde en verre Zeeland, Breda, kop van Limburg, Midden Limburg en Belgie.
Bij een prachtige zaterdag morgen vertrokken we om 7.30 uur en zoals gebruikelijk verteld over het Weerterbos en de groep edelherten. Nog beetje mistig, wat een mooie sfeer geeft, hoorden we de herten al snel burlen via de open vlakte langs de Brensbrug. Via de grens tussen Limburg en Brabant, naar het grenskerk monument gelopen; het geburl was duidelijk te horen en kwam van alle kanten . Bij het hek naar de uitkijktoren zagen we een paar hindes in de bosrand, links en rechts stonden drie prachtige herten luid te burelen.
Verderop de toren kon je de mannen goed zien, in een fraai door de zon verlichte terrein, lieten ze zich goed fotograferen. Na een kwartier kwam het plaatshert met de groep van 23 stuks uit het bos, de hindes liepen mooi door het water, het plaatshert had het druk om ze bij elkaar te houden.
Wat opviel is dat er steeds dezelfde hinde de groep verlaat, waardoor de herten die rond de groep zwerven erg actief waren. Maar het plaatshert hield het goed in de gaten. Rond 9.15 uur zijn we teruggegaan naar de Daatjeshoeve waar de koffie en thee lekker stond te pruttelen.
Na nog wat nakletsen was ieder weer overtuigd dat we toch heel blij moeten zijn met dit unieke stuk natuur. Tevreden nam ieder afscheid van een zeer geslaagde excursie.

Peter van den Brand