zondag 4 oktober 2015

Zondagavond 4 oktober: genoeg

Om 17.30 uur hadden er weer een  groep mensen zich verzameld voor de laatste excursie  naar de Edelherten. Onder een behaaglijke temperatuur gingen we richting bos, na de nodige uitleg liepen we via de grens Limburg/ Brabant naar de uitkijktoren. Onderweg vragen beantwoorden over de Edelherten en het Weerterbos  Het was bijzonder stil in het bos. Bij de toren aangekomen lag er rechts van de poort een prachtig hert, ongeveer 50 tot 60 meter voor de toren lag de groep hindes. De Exmoor pony’s waren rustig aan het grazen.
Het was erg rustig, na een half uur begonnen er vanuit de bosrand verschillende herten naar de open vlakte te lopen. Ook  de groep met de hindes kwam in beweging, luid burelend van alle kanten kregen we het geweldige oergeluid te horen,
Iemand had het idee dat de herten afscheid namen of ze wilden zeggen het is genoeg geweest. De groep en een stuk of vier herten bleven wat op en neer lopen voor de toren. langzaam werd het donker en de herten gingen richting bos en wij gingen richting Daatjeshoeve.
Ondanks dat de herten vrij rustig waren vond iedereen het zeer de moeite waard en werd het seizoen met burlexcursies afgesloten.

Peter van den Brand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten