zondag 7 oktober 2018

Zo 8-10 Consternatie

Op zondagavond volop consternatie. In eerste instantie omdat er geen gids bij de Daatjeshoeve gereed stond om deze laatste bronstexcursie van het jaar te begeleiden.
Bij de Grashut, een uurtje later toen ik de excursiegroep arriveerde, ook volop consternatie. Bij de wildtoren was  geburl aan alle kanten te horen. Net toen ik aan mijn verhaal wilde beginnen, kwam de hele roedel met hindes [en kalveren] uit het bos gerend. Volop paniek. Diverse herten waren bij de groep aanwezig. Veel kabaal en gedoe en zeker geen alledaags beeld.
Eerder deze week was al sprake van twee groepen, maar nu leek er zelfs daar ook weinig meer van over. Tijdens de rest van de avond bleef het onrustig en liepen er diverse grote herten door de groepen. Het lijkt het begin van het einde van de bronsttijd, maar er is nog voldoende te beleven. Komende dagen worden geen excursies meer georganiseerd, maar u blijft natuurlijk welkom.
Als laatste consternatie twee Brabanders die de weg naar de parkeerplaats op het Branbantse [aan de Fazantenlaan] niet meer terug wisten te vinden. Maar gelukkig wisten ook zij nog net voordat het echt donker begon te worden de parkeerplaats weer te bereiken.
Eind goed, al goed zullen we maar zeggen.

Henk Heijligers