zaterdag 25 september 2010

Vrijdag 24 september

Bronsexcursie met 20 personen.
Bij Brensbrug op weide een hert met een 3-4 jarige hinde en smaldier; niet echt veel activiteit.
Bij  uitkijktoren op rechterweide 2 herten een spieser en een 2-3 jarig hert. Na enige tijd kwam het hert van de Brensbrug alleen tussen de koeien door aangelopen, voelde zich als het ware opgejaagd door de aandacht van de koeien. 


Het hert was duidelijk herkenbaar aan de flarden bast die nog aan zijn gewei hingen. Na enkele zwakke burl geluiden sloot hij zich min of meer aan bij de andere 2 (halbstarke) herten. Er liet zich ook nog even een reegeit zien.
Bij terugkomst op de weide bij de Brensbrug stonden er 13 dieren op de weide, een hert en 4-5 kalveren  3-4 smaldieren en hindes. Een van de hindes had een zenderband om. Op een gegeven moment kwam een hinde en een smaldier, waarschijnlijk die wij de eerste keer bij het hert hier hadden gezien, aarzelend uit het bos te voorschijn en sloten zich bij het roedel aan.
Het hert heeft enkele keren lauw geburled wat beantwoord werd vanuit het achterliggende bos maar ook lauw.

Deelnemers waren zeer enthousiast.
Ron Vodegel heeft wat fotos gemaakt en zal deze nog emailen.
Let op met de auto's parkeren aan de kant van de Daatjeshoeve mag je parkeren aan de andere wegzijde niet. Enkele deelnemeers hebben hier een bekeuring gekregen. Kleine domper op de feestvreugde.

Piet Litjens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten