dinsdag 5 oktober 2010

Maandag 4 oktober

Gisteravond weer een bronstexcursie gehad, er waren ook drie mensen van de provincie Limburg mee en een persoon van Natuurmonumenten, in totaal 22 personen.

De meeste herten stonden  of lagen op de groene weide rechts van het pad, achter het bruggetje:
het plaatshert en ca. 18 vrouwtjes & kroost. Later verscheen er uit de bossen zo maar een vrouwtje  (had ze zich daar door een ander mannetje laten dekken?) en voegde zich  gezellig bij de andere vrouwtjes.
Het plaatshert liep tussen de herten door, hij dreef ze af en toe van de bosrand vandaan, fleemde en burlde en haalde zijn gewei door de ruigte in de bosrand; het was een enorme tooi geworden van gras en andere slierten. Alsof dat nog niet genoeg was, haalde hij zijn gewei ook nog door de takken, het was een heel spektakel.
Na driekwartier weer verder gelopen naar de wildtoren, omdat het nu wel "saai" werd die uitsloverij.
vanaf de wildtoren nog een groot mannetje gezien en heel ver weg langs de bosrand werd door iemand met telescoop met moeite nog een tweede hert gesignaleerd.

In de schemer teruggelopen naar de hertenwei, daar werd luid en veel geburld. Het plaatshert kreeg vanuit het bos antwoord van een ander hert, een mooie afsluiting van de avond.
Het was 19.45 uur, einde excursie. Sommigen bleven echter nog, zo mooi was het geluid


Hettie Meertens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten