zaterdag 2 oktober 2010

Vrijdag 1 oktober

De bronsexcursie van vanavond 17.30 was super, erg van genoten! 20 deelnemers op de lijst en nog twee mensen die ook graag mee wilden. Ze hadden geen reactie meer op de mail gehad. Waarschijnlijk is het kantoor van Lila vrijdag om 16.00 uur dicht?
Opmerking Henk Heijligers, zoals ook duidelijk vermeld op de website is aanmelding mogelijk voor de vrijdag en het weekend tot uiterlijk 12.00 uur.
Natuurlijk heb ik die mensen ook mee genomen. Hoog bezoek, een van de deelnemers maakte zich later bekend als de voorzitter van het Het Limburgs Landschap  Marleen Gresnicht en Mevcrouw Vos.
En de herten winsten dit en lieten zich van hun beste kant zien. Op het eerste weiland rechts stond een kudde van 19 hinden en kalveren en het plaatshert. Een hert werd gedekt door het plaatshert. Dit heet de hertensprong wist iemand met filmcamera, te vertellen. Het dekken duurt nog geen minuut en bij de zaadlozing komen de achterpoten van het Plaatshert ook even van de grond af.
Dan toch nog even naar de toren gelopen. Vanaf de toren op het weiland tegen de bosrand aan de overzijde van de Oude Graaf nog 4, waarschijnlijk mannetjes herten gezien. Een had een mooi volgroeid gewei.
Daarna snel weer terug naar de hindengroep. Hier nog twee herten gedekt zien worden. Het Plaatshert ook flink horen burlen. Leuk om te zien hoe toen de groep in twee groepjes uit elkaar leek te vallen het plaatshert de zaak weer bijeen dreef.

Na afloopt werd ik verlegenheid gebracht door een flinke fooi. Ik wilde dat eigenlijk eerst niet aannemen. Hebben de andere gidsen dit al mee gemaakt? Ik wil het wel investeren in een gezamenlijk ‘pintje pakken’ na afloop van de excursie periode. Goed idee?
Groetjes,  Harry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten