zaterdag 20 september 2014

Zaterdagochtend 20 september: in nevel gehuld

Onder dreiging van onweer, enkele lichtflitsen aan de verre horizon, vertrokken met 21 personen van jong tot oud en komend uit Venlo Venray Sittard Vught Maarheeze Valkenswaard en Weert naar het in lichte nevel gehulde Weerterbos.
Op weg naar de Brensbrug was af en toe in de verte het vage geluid van burlende herten te horen. Op de afgraving bij de Brensbrug stonden 2 redelijk jonge herten, gedeeltelijk zichtbaar door de dunne nevel, aan de bosrand.
Bij de uitkijktoren aangekomen zagen wij vaag een groep edelherten met het plaatshert staan en onrustig heen en weer lopen. Vrij snel zonderden zich enkele hindes met kalveren af richting de hoogspanningsmast om daar uit het zicht te verdwijnen. Het plaatshert burlde een enkele keer maar slaagde er niet in om het roedel bij elkaar te houden. Het plaatshert sjokte op een gegeven moment achter de verdwijnende hindes en kalveren aan. Een hinde met kalf bleef achter op de vlakte en de andere herten waren niet zichtbaar maar af en toe hoorbaar in de nabije omgeving.
Met het oplossen van de nevel waren er de grauwe ganzen en verscheidene  zilver- en blauwe reigers zichtbaar.

Piet Litjens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten