dinsdag 30 september 2014

Dinsdag 30 september: fraai schouwspel

Om 17.30 uur waren er 5 personen verzameld bij de Daatjeshoeve, weliswaar een kleine goep, maar wel een heel enthousiast publiek die er veel zin in hadden. Het was leuk om ook eens met een kleine groep te gaan.
Met erg mooi weer ging het door het Weerterbos de belangstelling was erg groot naar de ontwikkelingen van het bos. Het verhaal over de Edelherten vond men erg leerzaam, op weg naar de wildtoren hebben we geen hert gezien, maar bij de toren werden we getrakteerd op de hele groep.
Het plaatshert liet zich goed horen, waarop hij veel reactie kreeg van zijn concurrenten.
In de buurt van de groep stonden nog drie herten die het plaatshert steeds antwoordgaven door luid te burlen. Het plaatshert bleef maar om zijn groep hinden lopen luid burlend, tussen de groep herten stonden de Exmoor pony's. Zij trokken zich van het hele gedoe niets aan, maar het was een mooi schouwspel.
Na weer de nodige foto s, zijn we om 19.15 uur terug naar de Daatjeshoeve gegaan, onderweg hoorde we het geburl tot we weer bij de Daatjeshoeve waren. Na nog wat na praten ging ieder huiswaarts was weer een geslaagde excursie.

Peter van den Brand

1 opmerking:

  1. Dankjewel aan de gids! Wij hebben enorm genoten van de wandeling, de interessante uitleg en uiteraard de schitterende taferelen aan de wildtoren. Graag tot een volgende keer! Christophe en Evelien (Gent)

    BeantwoordenVerwijderen