dinsdag 22 september 2015

Maandagavond 21 september: wie kijkt naar wie

Vrijwel meteen vertrokken richting raster en Brensbrug. Bij de Brensbrug lag een van de herten een beetje lui om zich heen te kijken. Burlen, ho maar. Maar wel de eerste 'burls' te horen vanaf de Grashut. Op het wandelpad bij de Grenskerk een hert fraai te zien, en burlend richting bos. In de achtergrond een van de Exmoorpony's, die natuurlijk voor het beheer ook een wezenlijke rol spelen.

Bij de toren aangekomen was het niet nodig om die ook daadwerkelijk op te gaan. Het schouwspel was beter te zien bij de toegangspoort tot de toren. Redelijk rustig, af en toe 'controleerde' het plaatshert de hindes op vruchtbaarheid. Een aantal kalveren waren bij de moeder aan het drinken.


Dat veranderde enigszins toen de hindes richting toren liepen en heerlijk dichtbij kwamen. Voor iedereen in de groep en natuurlijk ook de overige aanwezigen [toch ook nog wel zo'n 20 personen] een prachtig schouwspel. Een van de kalveren had nog nog in prachtig gespikkeld uiterlijk.


En natuurlijk ook de hindes op zichbare afstand is zeker niet alledaags. Ze waren zo nieuwsgierig dat op een gegeven moment niet meer duidelijk was wie nu eigenlijk naar wie aan het kijken was. Heerlijke avond.

Henk HeijligersGeen opmerkingen:

Een reactie posten