zondag 13 september 2015

Zondag 13 september: Hertengeburl

Afgelopen vrijdag zijn we gestart met de burlexcursies en ook vanochtend  om 7.30 uur al volle bak met 25 aanwezigen. Om niet teveel tijd te verliezen meteen vertrokken, met vooraan in het bos een ree op een bospad, dat weliswaar snel de benen nam maar gevolgd werd door nog twee andere reeen. Een goed begin is het halve werk....


 Bij het edelhertenraster een korte inleiding verzorgd [nu kunnen we herten zien], en ook toen waren de eerste 'burls' al te horen en snel gevolgd door het eerste hert rechts in de bosopstand. Maar na verteld te hebben dat de herten ook zomaar de weg oversteken, was het bij de Brensbrug raak. Een hert stak over en bleef geruime tijd en goed zichtbaar en burlend op het open deel bij de Brensbrug staan [foto's Henk Heijligers]. Weliswaar is de spanning dan wel uit de groep, hert is tenslotte gesport, maar mooi was het zeker en iedereen was het er over eens: prachtig.
De weg vervolgd naar de wildtoren bij de Grashut. Daar waren de herten echter vanochtend wel geweest, maar stonden nu verderop in de bosrand met een hert. Er liepen echter door het terrein ook 'losse' hindes. Het lijkt erop dat het seizoen nog echt moet beginnen, niets mis mee.Wel gewezen op de aanwezigheid van de zwarte ooievaar en dankzij de telescoop van een van de deelnemers heeft iedereen ook die rustig kunnen bekijken.
Richting terugtocht nog een mooi afsluiter met twee hindes en twee kalveren op het pad bij de toegangspoort van de wildtoren.
Een heerlijke ochtend om de zondag te beginnen. Laat het burlseizoen maar beginnen.


Henk Heijligers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten