vrijdag 11 september 2015

Vrijdag 11 september: 'in de gaten gehouden'

We waren met 23 personen na even wachten op de journaliste van het Eindhovens Dagblad [de sfeerreportage verschijnt op dinsdag 15 september in het Eindhovens Dagblad].
We gingen na wat uitleg en het bewonderen van een gewei op weg richting wildtoren, amper op weg hoorden we de herten al burlen.  Onderweg uitleg over het Weerterbos en het werk van Het Limburgs landschap. Bij het open stuk bij de Brensbrug stond een eenzaam hert, natuurlijk werden er veel foto’s gemaakt. Hij hield ons goed in de gaten want toen een van de bezoekers wat dichterbij ging verdween  hij in het bos. Vlak bij het Grenskerkmonument stond een groep dieren van in totaal 24 stuks. Het geburl klonk van twee kanten, maar de herten zagen we toen niet. Wel kwam er nog een ree tevoorschijn en in de verte stonden twee grote zilverreigers  en een zwarte ooievaar.
Op het moment dat we zouden vertrekken kwam de groep met het hert achter de bossen uit. Na nog een minuut of tien ze bewonderd te hebben zijn we terug gelopen naar de Daatjeshoeve. Het hert was weer aanwezig bij de Brensbrug en terug bij de Daatjeshoeve werd door de meeste nog gretig gebruik gemaakt van de lekkere koffie, werd nog wat na gepraat en vond iedereen het een zeer geslaagde avond.
Voor herhaling vatbaar, zeg het voort.

Peter van den Brand


Geen opmerkingen:

Een reactie posten