dinsdag 12 september 2017

Dinsdag 12 september: 21 EDELHERTEN

Om 18.00 uur waren drie personen aanwezig om deel te nemen aan de Edelherten excursie. Na enige uitleg te hebben gegeven over het edelhert gingen we op pad richting wildtoren.
Onderweg een en ander verteld over het Weerterbos. Dat men op diverse plaatsen het naaldhout aan het weghalen is. Naaldhout is een van de grootverbruikers wat betreft het water. In het open gebied voor de grenskerk liepen twee exmoorpony’s. Doorlopend naar het wildrooster voor de wildtoren bevonden zich rechts 21 edelherten. De leihinde met halsband ging als eerste richting wildtoren gevolgd door een aantal hindes en kalveren. Het plaatshert bleef rustig liggen totdat er 4 herten in beweging kwamen en richting hindes gingen. Toen kwam hij in beweging en zorgde ervoor dat hij zich tussen de hindes en de overige 4 herten bevond. Helaas hebben we het geburl niet gehoord maar hebben wel nog kunnen waarnemen dat hij zich tooide met gras en hei in zijn gewei.
Na deze mooie waarneming zijn we weer terug gegaan richting Daatjeshoeve. Afscheid genomen en hun bedankt voor de belangstelling.

Léon Goossens