zaterdag 23 september 2017

Zaterdagochtend 23 september: MIST

Vanochtend om 7.30 uur vertrokken met erg leuke en gezellige groep van in totaal 23 personen. Na wat uitleg over de excursie en verteld over de herten zijn we richting omheining vertrokken. Het was erg mistig maar bij een lichte opklaring konden we een hert, licht burlend, waarnemen in het bos.
Op de toren stonden wat mensen, en ons aller bekende Truus, zij vertelde dat er links in het bos een hert en wat hindes waren.
Maar de mist werd dichter en we konden niets zien, na 20 minuten hebben we besloten om terug te gaan om bij de Daatjeshoeve te genieten van een heerlijk en goed verzorgd ontbijt. Na het ontbijt heb ik de mensen bedankt, en gezegd dat men nog op eigen gelegenheid naar de toren kon gaan, de mist was inmiddels grotendeels opgetrokken.  Bij bij de toren werden we verrast door een grote groep; 1 hert en 9 of 10 hindes, in de verte klonk zacht geburl.
Dat maakte het voor de mensen toch weer wat leuker, ze waren tevreden over het verloop met de wetenschap dat er geen garantie wordt gegeven of de herten gezien worden. Hopelijk volgende keer beter zicht.
 
Peter van den Brand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten