zaterdag 30 september 2017

Zaterdagochtend 30 september: 6 EDELHERTENMANNEN OP FOTO

Zo’n twintig enthousiaste bezoekers, waarvan diverse uit het westen vroeg de weg op moesten voor een bezoek aan het Weersterbos, trotseerden de harde regen. Deze natuurliefhebbers kregen waarvoor ze gekomen zijn. Niet minder dan twintig herten, verdeeld over tien mannen en tien wijfjes met jongen. Allemaal op de vlakte voor de toren. Zes van de mannen stonden al dan niet met spelgedrag zo dicht bij elkaar dat ze in één beeld waren te vangen [foto's Ron Vodegel].


Als eerste zagen mijn bezoekers voor het bosje gezien vanuit de looprichting naar de toren een man die verdreven werd door het in galop aanstormende plaatshert. Het plaatshert dreef vervolgens in dezelfde draf zijn hindengroep langs de achterkant van het bosje.


Voordien was er diverse keren geburl te horen. De toren bood uitzicht op nog meer mannelijke herten zoals eerder beschreven. Met de Exmoor pony’s, zwanen, blauwe en witte reigers, eenden en een groep putters in een boom werd het decor compleet. Een succesvol bezoek aan de edelherten op deze grijze en natte zaterdagochtend.

Ron Vodegel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten