donderdag 14 september 2017

Donderdag 14 september: KOLOSSAAL

Bij erg slecht weer, er waren maar 4 deelnemers  van de 7 die zich aangemeld hadden, vertrokken wij in de regen om 18.00 uur,  beetje beschut onder de bomen. Het een en ander verteld over het Weerterbos en het werk van het van het Limburgs landschap. In de verte licht geburl.....
Bij  de open vlakte voor de grenskerk liepen de pony’s en een hert met 7  hindes en een paar kalfjes.
Bij de toren was het erg rustig, wij waren alleen! Het hert met de hindes kwam achter de bomen uit  richting toren.
We waren blij verast, plots kwamen er rechts uit het bos wat hindes met jonge herten, zij liepen nieuwsgierig naar de groep voor de toren waar het plaatshert hen in de gaten hield. Toen ze dicht genoeg genaderd waren, ging het hert ze ophalen en dreef de jonge mannen  weg. Na enige tijd kwam  er een rivaal  uit het bos  maar bleef toch op gepaste afstand.
Na een half uur zijn we weer teruggegaan, vlak  bij de brens brug stond  het oude hert maar trok zich van ons niets aan. Vlak  bij het raster waar we weer uit de omrasterde omheining kwamen stak plots een kolossaal  dier de weg over. Ons goed  bekijkend en wij hem, liep die langzaam door de sloot weer het bos in.
Terug  bij de Daatjeshoeve afscheid van  de gasten zij vonden het ondanks het slechte weer een heel geslaagde avond en als gids is het ook leuk om eens met een kleine groep op stap te gaan.

Peter van den Brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten