vrijdag 22 september 2017

Vrijdag 22 september: DRUK

De excursie begon met een korte onverwachte regenbui. Naderhand prima weer gehad .heerlijke temperatuur ,zelfs met een avondzonnetje.
Na uitleg over de leefwijze van de edelherten ,met een enthousiaste groep van 31 personen het Weerterbos ingegaan op zoek naar de edelherten .
We werden op de proef gesteld . Bij de Brensbrug richting weiland was er alleen de pracht van het bos te zien ,maar helaas geen herten. Voorbij het tweede wildrooster zijn we richting de uitkijktoren bij "De Grashut" gegaan , Aanvankelijk alleen de exmoors gezien. Uiteindelijk bij de Grashut werden we rijkelijk beloond. Het was prachtig ,het plaatshert met zijn hindes(harem ) begon met burlen.
Uit de bossen aan de rechterkant ,kwamen twee jonge herten. Stoeiend heel voorzichtig richting de groep. Helaas viel de duisternis in ,dus hoogtijd om terug te keren , Het was een heerlijke excursie waar men met een blij gevoel naar huis ging. Sommige gasten hebben na afloop nog gezellig nagenoten met een kopje koffie in de Daatjeshoeve , Al met al een top avond , voor herhaling .....
Mary Naus .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten