woensdag 18 september 2013

Woensdag 18 september: jonge krachtpatsers


Wij vertrokken om half 6 met 16 personen (met mensen uit Weert, Nederweert, Venlo, Ittervoort, Heythuysen  en Roggel). Het weer was redelijk, in ieder geval droog. Na een wandeling met uitleg over het Weerterbos kwamen we bij het grenskerk monument; links van het bosje stond een edelhert.
Hij verwelkomde ons met geburl en nadat we even gekeken hadden zijn we doorgelopen naar de uitkijktoren. Staande op het wildrooster, liepen rechts in het open veld een edelhert en 16 hindes (inclusief kalveren), zij waren vrij rustig.
In de verte hoorde we het geburl waar ons hert op reageerde.Na ongeveer een half uur zijn we de toren opgegaan en zagen we recht voor de toren 3 jongere herten,waarvan 2 steeds hun krachten aan het meten waren. Dat vond natuurlijk iedereen zeer interessant.
Na 20 minuten zijn we aan de terugweg begonnen ondertussen vertelde ieder zijn eigen ervaring van de excursie. Allen waren onder de indruk van het geluid en de prachtig geweien en de mooie dieren. Zij vonden het zeer de moeite waard en zouden zeker nog vaker terugkomen

Peter van den Brand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten