zaterdag 21 september 2013

Zaterdagochtend 21 september: mist, maar...

Om stipt 7.00 uur vertrokken met 15 enthousiaste personen (waarvan 1 kind) richting Grashut. Weinig tijd te verliezen, dus flink doorgestapt richting Grashut. Bij de Brensbrug was niets te zien (gisteravond stond daar nog wel een van de herten), maar het geburl was al duidelijk te horen. De groep was dan ook niet te houden en om 7.30 uur stonden we boven in de toren. In de mist [foto's Henk Heijligers].
Weliswaar met duidelijk geburl aan alle kanten, maar toch. Dat viel dus wat tegen. De zon deed echter waarvoor die bestemd was en liet een deel van de mist verdwijnen en het viel zeker niet voor iedereen mee om de eerste herten te zien. Gelukkig nam de mist af en heeft iedereen de herten kunnen zien. De groep met 13 hindes en kalveren werd goed in de gaten gehouden door het plaatshert. Toch mogen de anderen herten (de mannetjes) redelijk dichtbij komen en slechts eenmaal heeft het plaatshert even laten zien wie de baas was. De jongere herten waren speels het vechten aan het oefenen.

Weliswaar allemaal redelijk op afstand, maar goed te zien. Het geburl van een aantal herten was in ieder geval goed te horen. De jongste deelnemers onder ons ontdekt in de directe nabijheid van de toren nog een ander hert, die keurig voor de toren langs richting bosrand paradeerde.

Daarna in straf tempo terug naar de Daatjeshoeve, waarbij in de bosrand langs het raster een aantal hindes zich goed liet bekijken. Wij hadden oog voor hun, en zij voor ons.

Henk Heijligers

1 opmerking:

  1. Hoi Henk, we vonden het leuk om een keer mee te maken. Het getuur door de mist, waar al wel het geburl te horen was, maakte het mysterieus. Gelukkig trok idd de mist wel wat op, zodat we ze ook konden zien. We gaan zeker nog eens terug.
    Groetjes en bedankt. Maurice en Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen