vrijdag 9 september 2016

Vrijdag 9 september: VERRAST DOOR EDELHERTENMAN

Ongeveer 20 bezoekers werden niet alleen getrakteerd met het mooie nazomerweer maar ook door de edelherten en met name door het negenjarige leidhert van dit moment. Als eerste kwam op het grasveld links van het bosje op weg naar de toren een deel van de hindengroep met jongen in beeld [foto Erik Hover].

Het ging om 10 herten. Voor het bosje redelijk dichtbij een tweede hindengroep van alleen zes volwassen dames inclusief de oudste hinde met halsband. Intussen was op afstand geburl te horen. Opeens werd het verre geburl beantwoord door geburl dat vanuit het bosje kwam en niet veel later verscheen de eigenaar ervan, het plaatshert van dit moment [foto Ron Vodegel en Erik Hover].


Opvallend was dat de groep met de zes dames ogenschijnlijk niet onder de indruk van onze heer was, daarom liep het hert maar richting eerste hindengroep en liet af en toe zijn stem horen. Het decor speelde zich niet al te ver van de enthousiaste bezoekers af. Dit gebeuren was waar men voor is gekomen. Ook voor de twee bezoekers helemaal uit Dordrecht.

Ron Vodegel


[foto Ron Vodegel]
Geen opmerkingen:

Een reactie posten