zondag 25 september 2016

Zondagochtend 25 september: MEER DAN HERTEN

Na enige uitleg over het Edelhert vertrokken we om 7.45 uur met 21 volwassenen en 2 kinderen richting wildtoren. Voor het wildrooster uitleg gegeven over het Weerterbos en de vlindercorridors.
Op de open vlakte bij de Brensburg was geen activiteit te bespeuren. Dus doorlopen richting de Wildtoren. Op de plaats waar de afrastering langs het pad loopt, voor de Grenskerk, zagen we door het bos enige activiteit. Vlak voor onze neus kwamen, vanaf links, 9 wilde zwijnen uit het bos.
Deze liepen richting het open water voor de bosrand, tegenover de Wildtoren. Dit tafereel aanschouwt hebbend, liepen we door richting Wildtoren. Zoals gebruikelijk was het er weer behoorlijk druk. Op de wildtoren aangekomen zagen we de roedel van 22 stuks, die net voor het grote ven stonden. Het plaatshert hield zijn groep goed in de gaten. Van links, kwam achter uit het bosje het oude plaatshert, maar werd verjaagd door een ander hert. Ze renden beiden voor de wildtoren langs, richting de open vlakte rechts. Het oude plaatshert liep door tot achter in de hoek van de omrastering. Het andere hert ging naar links het bos in, waar ook de groep van 22 stuks zich in terugtrok. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van de Exmoor pony’s die rustig voor de Wildtoren bleven door grazen. Toen we de toegangspoort bij de Wildtoren verlieten kwam het oude plaatshert rustig langs de bosrand terug gelopen richting Wildtoren. Halverwege bleef hij staan en liet al burlend van zich horen. Dit was helaas het enige burlen wat we deze ochtend gehoord hebben.
Na afloop hebben we bij de Daatjeshoeve genoten van een heerlijk ontbijt.

Léon Goossens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten