zaterdag 24 september 2016

Zaterdagochtend 24 september: WATERPRET

Op deze mooie zaterdagochtend in totaal 21 personen uit verschillende windstreken: België, Zuid-Limburg, Brabant en natuurlijk ook uit de regio Weert.
We vertrokken na een korte introductie vol goede moed. Net over de wildrooster bij de poort stond voor ons al een imposant hert te wachten, hij kwam ons zelfs tegemoet. Na de nodige foto's verdween hij in het bos ging.
Het steeds luider geburl trok de aandacht van de mensen, Bij het open veld links van de Grenskerk stonden de pony’s en zagen we de herten in de bosrand Bij de Wildtoren was het vrij rustig. Na ongeveer een kwartier kwam er een prachtig hert richting toren. Even later gevolgd door de groep van ongeveer 20 stuks hindes en kalveren. Plots verschenen er  twee herten  aan de rechterkant van de toren, het plaatshert had het erg druk om zijn rivalen op afstand te houden. Met veel  geburl en hard op en neer rennen wist hij de dames  toch bij elkaar te houden. De complete groep ging in volle vaart door de waterplas, het water spatte hoog op, een geweldig schouwspel. De twee herten bleven  op gepaste afstand, maar hielden de groep wel in de gaten. Wat een heerlijke zaterdagmorgen.

Peter van den Brand

1 opmerking: