zaterdag 24 september 2016

Zaterdagavond 24 september: 21

Om half vijf was er een extra wandeling met leden van de Belgische organisatie Landschap VZW. Op weg naar de Grashut verteld  over het hoe en waarom het Weertersbos omgevormd is tot een waterbos.  Binnen de afrastering  het edelhertenproject uitgelegd.
Pas toen we in de buurt van de uitkijktoren kwamen hoorden we een zwak geburl. Bij de toegangspoort naar de Wildtoren waren de eerste herten te zien. Op hun gemakje trokken ze richting open veld. Op de toren konden we de eerste zien aankomen, langzaam kwamen er meer bij, uiteindelijk 21 hindes met kalveren. Het Plaatshert liet zich vanuit het bos steeds beter horen en sloot even later als laatste bij de roedel aan. Op een gegeven moment liep hij op een drafje achter een van de hindes aan, maar daar bleef het dan ook bij. Aan de andere kant van het veld zagen we even drie jonge mannen bij elkaar staan.
Op terugweg, bij de Brensbrug aan de oude Graaf stond een van de volwassen mannetje. Hij gaf in de  schemer een geweldige burlshow weg, van verschillende kanten beantwoord door andere herten. Om 20 uur waren we terug bij de Daatjeshoeve, net voordat het echt donker werd.

Ed Hemmes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten