zaterdag 24 september 2016

Zaterdagavond 24 september [2]: 21

Om  17.30 uur hadden zich 24 personen verzameld bij de Daatjeshoeve, voor die tijd nog erg warme avond liepen we richting Weerterbos,
Al wandelend met de nodige uitleg over het Weerterbos en  Het Limburgs Landschap, liepen we richting het raster van de herten. Bij de Brensbrug verhaal verteld van de Edelherten, waar men zeer in ge├»nteresseerd was. Er kwamen ook de nodige vragen. In de verte klonk al wat geburl.
Dat geburl werd luider bij de Wildtoren van de Grashut. Bij de toren was het een drukte van jewelste met ongeveer 70 mensen. Recht voor de toren lag de groep dieren van 21 stuks loom in het gras. Weinig beweging,  soms liep een hinde wat van de groep af  het plaatshert stond dit oogluikend toe Met soms wat geburl hield hij de hele groep in de gaten.
In de verte stonden wat witte zilverreigers en een buizerd kwam ook  even kijken of er wat te halen was .Mooi  was  het om te zien dat er een Slechtvalk  met prooi over vloog.
Plots verscheen er vlak bij de toren een haas, die zo'n 10 minuten lang een parmantige show kwam uitvoeren. Toen we aanstalten maakten om terug te gaan, kwamen er plots twee prachtige herten uit het bos kwamen, Ze vonden het wel tijd worden voor actie: luid burelend liepen ze richting de groep met de hindes, die zenuwachtig in beweging kwam. Het plaatshert werd meteen actief en ging burelend op zijn rivalen af. Dit leverde natuurlijk mooie foto's op, maar de twee herten durfden toch niet dichterbij te komen, maar het was wel een mooie toegift op deze warme zaterdagavond.
Na de excursie genoten van een kop koffie bij de Daatjeshoeve, men was erg onder de indruk van deze bijzondere avond

Peter van den Brand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten