zaterdag 17 september 2016

Zaterdagavond 24 september: RIVALITEIT

Om  17.30 uur hadden er  24 mensen zich verzameld bij de Daatjeshoeve, voor die tijd nog erg warme avond liepen we richting Weerterbos, Al wandelend de nodige uitleg over het Weerterbos en Het Limburgs landschap, liepen we richting omheining. Bij de Brensbrug verteld over de herten, waar men zeer in geïnteresseerd was. Er kwamen ook de nodige vragen. In de verte klonk wat geburl, bij de Wildtoren bij de Grashut klonk het geburl luider.
Bij de toren was het een drukte van jewelste met ongeveer 70 mensen, recht voor de toren lag  de groep dieren  van 21 stuks loom in het gras,
Weinig beweging,  soms liep een hinde wat van de groep af, het Edelhert stond dit oogluikend toe. Af en toe met wat geburl hield hij de hele groep in de gaten. In de verte stonden wat witte zilverreigers, een buizerd kwam ook  even kijken of er wat te halen was .Mooi was het om te zien dat er een Slechtvalk met prooi over vloog.
Plots verscheen er vlak bij de toren een haas en hij  kwam een parmantige show uitvoeren van zo'n 10 minuten. Net toen we wilden vertrekken verschenen er plots twee prachtige Edelherten uit het bos.
De herten vonden het wel tijd worden voor actie: luid burelend liepen ze richting groep, die zenuwachtig in beweging kwam. Het Plaatshert werd meteen actief  en ging burelend op zijn rivalen af. Wat nog  enige mooie foto s opleverden  maar de twee rivalen  durfden uiteindelijk toch niet te dichtbij te komen. Een mooie toegift op deze warme zaterdagavond.
Met de mensen van de excursie  zijn  we toen richting Daatjeshoeve gegaan  voor heerlijke kop koffie. Men was zeer onder de indruk vonden het een bijzondere avond

Peter van den Brand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten