donderdag 20 september 2012

Donderdag 20 september: mooie plaatjes

Met 15 deelnemers vertrekken we van de Daatjeshoeve in spanning of we ze zullen treffen en horen. Eerst treffen we onze grote einzelgänger aan die rustig in het gras ligt en ons onverstoorbaar aanschouwd. in de wei ligt ook nog een ree. Door naar de toren. Achter de bomen liggen een aantal hindes. Het aantal is op dat moment niet goed waar te nemen omdat de bomen het uitzicht belemmeren. Gaande de avond worden ze actiever en gaan mooi in het zicht staan grazen. Aan de overzijde van de waterpartij zijn drie mannen uit de bossen tevoorschijn gekomen.
Onze Einzelgänger is inmiddels ook opgestaan en laat zich in het zicht zien van het hert bij de roedel. Deze laat de anderen met mooi burlen weten dat hij er echt is en zijn mannetje staat. Antwoord komt van alle kanten. De roedel, 15 dieren, loopt achter de bomenpartij om naar het nieuw afgegraven deel. Vanuit de ingang naar de uitkijktoren is prachtig te zien hoe de roedel zich verhoud en het hert  al zijn mannelijkheid te toon spreid. Prachtig van dicht bij te zien hoe mooi zo'n burlend hert is. Voor de fotograven was dit wel het optimum. Zelfs met een eenvoudig toestel werden de mooiste plaatjes getrokken. Zeer voldaan liepen de excursie deelnemers in de vallende avond terug naar de Daatjes Hoeve.

Bert van Dokkum

1 opmerking:

  1. Ik was er die avond ook, ben even aan de toren geweest maar toen stonden ze nog achter de bomen. ben daarna naar een hert gegaan dat zo'n 30 meter van het fietspad stond te burlen. even later ging hij ook vegen tegen een boom. hij liep nog een tijdje rond met een boom in zijn gewei. bij de brensbrug stond tegen de schemer nog een jong hert maar die vertrok terug het bos in.

    Anthony

    BeantwoordenVerwijderen