vrijdag 14 september 2012

Vrijdag 14 september: majestueus


Verslag van excursie voor Peelgidsen, familie en vrienden.
We verzamelen om zes uur bij de Daatjeshoeve.
De opkomst bestond uit 9 volwassenen en drie kinderen. Helaas waren 10 personen, die zich aanvankelijk aangemeld hadden, om gegronde redenen afgemeld.
We zijn de excursie begonnen met iedereen al een beetje vertrouwd te maken door vooraf kennis te laten maken en vast te houden met één stang van het gewei van een edelhert.
Na goed 3 kwartier waren we op de wildkansel, waar we geconfronteerd werden met een groep van 14 hinden (inclusief de jonge dieren) en één hert. Dezelfde groep als afgelopen dagen. Het hert burlde van tijd tot tijd.
Ondanks de voorspelling van buienradar dat het in Weert niet zou regenen werden we op de kansel verrast met een fiks buitje. Dit hebben we op de tussenverdieping van de uitkijktoren ondergaan. Intussen gingen de hinden ook schuilen in het bos links van de kansel. Even later voegde het hert zich weer bij de roedel. We zagen nog even drie reeën aan de rand van het bos verschijnen en toen het droog werd zijn we teruggegaan naar de Daatjeshoeve. Tot onze grote verassing ontdekten we op de terugweg op de wei, links voor het wildraster een vrij groot hert, heel majestueus naar ons kijkend.  De avond kon niet meer stuk toen ook hij begon te burlen.  Tevreden over wat we gezien hadden kwamen we iets voor 20.00 uur weer terug, precies op tijd voordat het donker werd.

Willy Wijnhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten